A belsőépítészetben megfigyelhető trend, hogy egyre több kemény, hangvisszaverő anyagot (pl. beton, fém, üveg, égetett kerámia) anyagot használunk, így egyre fontosabbá válik a tudatos terem akusztikai tervezés.

Akusztikai tervezés során az egyik legfontosabb feladatunk a lecsengési idő optimális értékre csökkentése a helyiség funkciójának megfelelően. Ezt akusztikus elemek (panel vagy deszka formátumú elemek) tudatos és méretezett alkalmazásával érhetjük el. Az akusztikus elemeket, hogy hova építjük be (pl. falburkolatként, mennyezetburkolatként vagy mindkettő együttes alkalmazásával) szinte teljesen irreleváns, mert mindenféleképpen növelik a terem akusztikai komfortját. Az viszont nagy jelentőséggel bír, hogy az előírt szerelési rétegrendet és technológiát betartsuk, mert csak így tudjuk az akusztikus elemekben rejlő előnyöket teljes mértékben kiaknázni.

Egy olyan tárgyaló helyiségben, amely akusztikailag jól méretezett és kivitelezett egy sokkal nyugodtabb atmoszférát teremthetünk egy sikeres üzleti tárgyaláshoz. Akár egy hosszabb idejű, monoton megbeszélés sem fog fáradtság érzetet kiváltani, nem fájdul meg a fejünk és az idő előre haladtával sem csökken a koncentrációs képességünk és a kompromisszum készségünk. Mindezek végeredményeként mindkét fél elégedetten állhat fel a megbeszélés befejeztével és nem is biztos, hogy tudatosul bennük, hogy ezt a „csodát” a terem akusztikájának köszönhetik!

Cégünk a LAPP-FA Kft., a német AKUSTIK+ terem akusztikai és tűzálló (A2-s1,d0 valamint B1-s1,d0) beltéri burkolatokat gyártó kizárólagos képviseletét látja el Magyarországon. A termékek széles körben felhasználhatóak pl. hangverseny termek, előadó termek, irodák, szállodák, vendéglátó egységek, uszodák, középületek, hang és filmstúdiók akusztikai komfortját teremthetjük meg az általuk gyártott termékek szakszerű beépítésével, amit cégünk több éves tapasztalatával saját maga végez.

Az aktuális katalógus megtekintése:

  

Alapformátumok:

Akustik + PANEL rendszer    

Akustik + SLIMLINE rendszer