2020. Szeptember 09.

EGGER Antibakteriális felületek


Egger Sajtóközlemény

Antibakteriális felületi tulajdonság

Az antibakteriális felületi tulajdonság ötvözi a biztonságot és a vonzó megjelenést.

Az EGGER termékek melamingyantával bevont felületén a kórokozók és baktériumok 24 órán belül 99,9%-kal csökkennek.

A biztonság és a vonzó megjelenés többé nem zárják ki egymást – főleg ha az EGGER termékei mellett dönt, melyek tanúsított antibakteriális felületi tulajdonsággal rendelkeznek. Megkönnyítjük az építészek és asztalosok munkáját olyan projekteknél, melyeknél magasak a higiénia előírások: az összes jól bevált EGGER dekor és termék kombináció rendelkezik antibakteriális tulajdonsággal.

A nyilvános épületekben, iskolákban, orvosi rendelőkben és kórházakban, valamint a magánlakások konyhájában, fürdőszobájában és mosdójában is kiemelkedő igény van a higiénikus és egyszerűen tisztítható felületekre. A besőépítészeti és bútorgyártási termékek antibakteriális tulajdonsága pedig biztosítja ezt. Az EGGER által gyártott Eurodekor laminált forgácslapok, a PerfectSense lakkozott lapok, dekoritlemezek, kompakt lemezek és padlók higiénikus, tömített és zárt felületén, 24 órán belül 99,9%-kal csökken a baktériumok és kórokozók száma. Ezért a fent említett termékek kiválóan megfelelnek a speciális higiéniai követelményeknek. “Az antibakteriális felületi tulajdonságot a több évtizede gyártott, jól bevált termékeinkkel voltunk képesek elérni. Semmilyen adalékanyagot nem használunk a tulajdonság létrehozásához.”, mondja Manfred Riepertinger,  az EGGER hordozólapgyártási és környezetvédelmi vezetője.

 

A fent említett termékeink vizsgálata a nemzetközileg elismert, antibakteriális tevékenység értékelésére szolgáló ISO 22196 / JIS Z 2801 vizsgálati módszer szerint történik, továbbá a független Hohenstein Intézet tanúsítja. Az antibakteriális tevékenység felmérése érdekében meghatározó az úgynevezett csökkenési érték: milyen számban maradnak életben a kórokozók 24 órával a teszt után? Az elvégzett vizsgálatok során termékeink rendkívül „erős” hatásfokú antibakteriális hatást értek el.

Kompromisszumok nélkül a dizájn és felhasználás tekintetében

Az EGGER tanúsítvánnyal alátámasztott, antibakteriális felületi tulajdonsága, egy a dekortól, struktúrától és hordozólap típustól független jellemző. Ezáltal semmi sem szab határt az építészek kreativitásának, még olyan projekteknél sem, amelyeknél követelmény az antibakteriális felületi tulajdonság: ”A dekor- és termékkombinációk széles  választékának köszönhetően nem kell kompromisszumot kötnie a kivitelezésben. Mint mindig, továbbra is számíthat a változatos dekorkínálatunkra, mely elérhető különböző hordozólapokon vagy dekoritlemezen és egyidejűleg könnyedén eleget tehet az antibakteriális felületekre irányuló követelményeknek. Nincs szükség további költségekre és bevizsgálásra. Ahogyan vevőink már megszokták, minden egyetlen forrásból beszerezhető – most tanúsítvánnyal alátámasztva és bevizsgálva. Ily módon ötvözzük a biztonságot a vonzó megjelenéssel” foglalta össze Manfred Riepertinger.

 

 

Az antibakteriális felületi tulajdonság ötvözi a biztonságot a vonzó megjelenéssel

 

  • Hatásos antibakteriális tulajdonsággal rendelkeznek  az Eurodekor laminált forgácslapok, PerfectSense lakkozott lapok, a szabványos, XL, ajtóméretű, Flammex és festhető dekoritlemezek, a dekoritlemezzel borított forgácslap termékek (munkalapok és konyhai hátfalpanelek), a kompakt lemezek, valamint a laminált, Aqua+ laminált, Comfort és GreenTec Design padlóink.
  •  24 órán belül 99,9%-kal csökken a baktériumok és kórokozók jelenléte.
  • Nemzetközileg elismert ISO 22196/JIS Z 2801 szabványok által előírt vizsgálattal tesztelve és a független Hohenstein Intézmény által tanúsítva.
  •  Az antibakteriális felület a hőre keményedő, edzett melamin felület révén érhető el.
  • Az antibakteriális felületi tulajdonság a jól bevált EGGER dekor és termékek kombinációiban elérhető.
  • Az antibakteriális felületi tulajdonság szintén elérhető az égésgátló és nedvességálló termékeken.

 

 

Fotók


A tisztaság különösen fontos ott, ahol sok ember találkozik. Ez az éttermek és szállodák mellett ez az iskolákra, bevásárlóközpontokra és repülőterekre is igaz.Termékeink és dekorjaink széles választékának köszönhetően, semmi nem szab határt az építészek kreativitásának.

Photo: © Filip Györe

Az egészségügyben különösen fontosak az antibakteriális tulajdonságú felületek. A vonzó megjelenés és a biztonság együttes elérése érdekében a bevizsgált és tanúsítvánnyal ellátott EGGER termékek tökéletes választást jelképeznek.

Photo: © fotografische Werkstatt Katharina Jaeger

A higiéniailag érzékeny közterületeken, például az öltözőkben vagy a mosdókban különösen fontos a kórokozóktól mentes tisztaság fenntartása. Az EGGER termékek antibakteriális felületi tulajdonsága és az egyszerű tisztítás lehetősége biztosítja a szükséges megbízhatóságot.

Photo: © EGGER

Az EGGER padlók szintén rendelkeznek antibakteriális felületi tulajdonsággal.

 

Photo: © EGGER

 

 




https://www.traditionrolex.com/28https://www.traditionrolex.com/28